Ako zatreba Toyota odgađa dolazak noviteta

Ako zatreba Toyota odgađa dolazak noviteta

U ŽELJI da izbjegne i najmanju mogućnost da se ponove nedavni katastrofalni opozivi i medijski linč japanski je proizvođač spreman i odgoditi dolazak noviteta ukoliko postoji bilo kakva šansa da s njima nije sve u najboljem redu.

Tako barem javljaju izvori koji navode i kako je Toyota, u želji za povratkom svoje reputacije proizvođača kvalitetnih vozila, pooštrila kvalitativne standarde.

Te bi nove standarde trebali nadzirati i provoditi novoimenovani posebni kontrolori koji će odgovarati izravno samom Toyotinom šefu, Akidu Toyodi. Prvi sastanak će navodno biti održan potkraj mjeseca pa bi se nakon tog datuma trebalo znati zadovoljavaju li sva skorašnja vozila propisane standarde ili će za neki od njih biti odgođen datum dolaska na tržište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom redu riječ je o modelima Auris, Auris HSD i RAV4, koji bi na europska tržište trebali početi pristizati u prvoj polovici ove godine. No, još nikakva odluka o prolongiranju nije donijeta i možda uopće niti neće.

Na kraju dodajmo i kako u Toyoti navodno razmišljaju o ugradnji crnih kutija u buduće modele, koje će imati istu ulogu kao i one avionske. To uključuje sigurnosn kočnički sustav koji bi prekinuo dotok goriva u motor ukoliko bi u istom trenutku bile pritisnute papučice gasa i kočnice. Dakle, radi se o rješenju, koje bi da je postojalo ranije, umanjilo posljedice nedavnog opoziva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara