Auto Trophy 2004 – uvjerljiv nastup BMW-a i Audija

Auto Trophy 2004 – uvjerljiv nastup BMW-a i Audija

S TRI pobjede i isto toliko drugih mjesta BMW grupacija je najuspješniji proizvođač u izboru Auto Trophy 2004, akciji u kojoj čitatelji njemačkog auto-magazina Auto Zeitung biraju najbolje novitete.

U klasi malih automobila pobijedio je Mini, novi BMW serije 1 je najbolji kompakt, a model X5 je proglašen pobjednikom u SUV klasi. Prema rezultatima glasovanja više od 84.000 čitatelja, drugo mjesto osvojili su BMW serije 3 (srednja klasa), BMW serije 5 (visoka klasa) i BMW serije 6 (kabriolet).

Audijevi modeli A4, A6 i A8 osvojili su tronove u kategorijama srednje, više te luksuzne klase.  Audi A6 je premoćno pobijedio osvojivši 34.7 % glasova, A8 je drugu godinu zaredom najbolji zahvaljujući naklonosti više od četvrtine čitatelja (38.2 %), dok je Audiju A4 za pobjedu bilo dovoljno 23.2 % glasova. Još dva modela iz V.A.G. koncerna osvojila su vrh u svojim segmentima. Lamborghini Murcielago i SEAT Altea proglašeni su najboljim uvoznim automobilima u svojoj klasi. Audi je u 17 godina postojanja Auto Trophy natječaja nagradu osvojio čak 25 puta..

Posebno vruće je bilo u segmentu kabrioleta. Od 44 nominirana modela, najbolje je ocijenjena Mercedesova SLK klasa. SLK se nudi u tri motorne izvedbe, među kojima je i AMG izvedba pokretana V8 benzinskim motorom, što je prvi slučaj ugradnje V8 agregata u klasi. Od posebnosti nove generacije SLK klase valja još spomenuti AirScarf sustav grijanja, koji i za hladnijih dana omogućuje uživanje u vožnji s otvorenim krovom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava Lexusa o snažnom proboju na europsko tržište se obistinila. Iako su novi Lexus GS mogli vidjeti samo na auto-salonima ili na fotografiji, čitatelji Auto Zeitunga su upravo taj automobil proglasili pobjednikom u segmentu uvoznih luksuznih automobila. GS je naklonost 16.5 % čitatelja stekao, prije svega, inovativnim dizajnom, ali i uvjerljivom dinamikom koju omogućuju benzinski motori s direktnim ubrizgavanjem goriva. Model stiže u prodaju na proljeće iduće godine, a nuditi će se u dvije izvedbe, 3.0 V6 i 4.3 V8.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara