Bi li ovakav auto mogao spasiti Smart?

Bi li ovakav auto mogao spasiti Smart?
Foto: Robert Hahn/Behance.net

AKO je vjerovati glasinama, ali i ozbiljnim procjenama upućenih u Daimlerovo poslovanje, popularnoj marki gradskih minijatura ne piše se dobro.

Povuče li se Renault iz projekta suradnje s njemačkim partnerom na području razvoja malih gradskih automobila, Smart će vrlo vjerojatno biti ugašen. Šteta, jer bi marka ovog imidža mogla biti puno više od kopije Twinga, pa makar samo i u električnoj domeni.

Isto očito razmišlja i Robert Hahn, koji predlaže Smart EQ4. On vidi potencijale Smarta, ali uz nekoliko pretpostavki okupljenih upravo oko modela EQ4. Model bi se imenom uklopio u Mercedesovu EQ podmarku električnih vozila, a pritom bi cijenom i ponudom konkurirao automobilima kalibra Tesle Model 3.

Osim simpatičnog izgleda EQ4 donosi i napredak na još nekoliko autoru bitnih područja. Najkraće rečeno, nudi prostor za pet osoba i 410 litara prtljage, s jednim punjenjem baterija prelazi oko 500 km, zahvaljujući moćnom pogonu na 100 km/h stiže za 3,9 sekundi. Pridodamo li svemu jednostavan, ali vrlo atraktivan izgled, ovakav prijedlog djeluje vrlo pametno, zar ne?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara