BMW-ov zeleni sportaš sve bliže?

BMW-ov zeleni sportaš sve bliže?

ČINI se kako prave dileme više nema te kako bi nam u skorijoj budućnosti iz Münchena trebao stići sportski automobil budućnosti. Drugim riječima BMW sprema "zelenog" sportaša koji će se temeljiti na u Frankfurtu predstavljenoj studiji Vision EfficientDynamics.

Prema navodima izvora koji svoja saznanja pak pripisuje insajderskom izvoru, (prema posljednjim saznanjima) 2012. tržište može očekivati dolazak automobila odličnog dizajna te, s obzirom na performanse, impresivne ekonomičnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izravno temeljen na Vision EfficientDynamicsu ovaj će automobil karakterizirati nevelika visina, aktivna aerodinamika te napredna oprema. Točnije najavljuju se digitalna instrumentna ploča, 3D head-up zaslon s pregršt informacija, nova generacija i-Drivea i sl. Praktičnost će naravno biti stavljena u drugi ili čak treći plan.

Naglasak je dakako na performansama i ekonomičnosti. Tako će novi model najvjerojatnije pokretati unaprijeđena verzija studijskog pogonskog sklopa sastavljenog od 3-cilindričnog 1,5-litrenog turbodizela i dva elektromotora, a tu je i DCT mjenjač s dvije spojke.

Vjeruje se kako će ukupna snaga prelaziti sadašnjih 260 KS, a maksimalni okretni moment sadašnjih 800 Nm. Najveća brzina će najvjerojatnije biti ograničena na 250 km/h, dok bi za ubrzanje od 0 do 100 km/h bilo potrebno manje od 5 sekundi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara