Ford Ka Urban Warrior je preuranjena prvoaprilska šala

Ford Ka Urban Warrior je preuranjena prvoaprilska šala
Foto: Ford

AKO su vam Thalia i Polo Classic bili privlačni, a danas se divite C-Elysseu i Peugeotu 301, onda se ovaj Fordov uradak čini kao logičan nastavak priče o malim limuzinama.

Za sve druge ovo je neuspjeli pokušaj preuranjene prvoaprilske šale. Potpisuje ga Ford, a zove se Ka Urban Warrior. Da, gradski mališan Ka još uvijek živi, a sada je dobio povišeno limuzinsko izdanje. Sličnu ideju pokušali su kapitalizirati i neki premium igrači poput Volva, no Ford je sad napravio korak zbog kojeg će se neki složiti s idejom da mašti ponekad ne treba dati na volju.

Kako god, urbani ratnik je stigao, opremljen obiljem plastike i 15-inčnom alu obućom. Ispod poklopca pak 1,5 Ti-VCT motor sa 136 KS i pet-stupanjski ručni mjenjač. U Fordu kažu da će naoružan prednjim pogonom olako izaći na kraj s lošom asfaltnom podlogom i poplavljenim ulicama. Zvuči kao odličan izbor za vozače u nekim hrvatskim gradovima, posebno onima na obali. No model je prikazan publici brazilskog Sao Paulo Motor Showa, koja će svojim reakcijama utjecati na moguću odluku o startu serijske proizvodnje.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara