FOTO A ovo je kandidat za najružniji automobil ženevskog salona

FOTO A ovo je kandidat za najružniji automobil ženevskog salona

Foto: GIMS

AKO vam je dizajn na listi prioriteta daleko ispod performansi, ovaj automobil i nije tako loš.

Potpisuje ga britanski Sin Cars, a ime mu je S1. Iza izuzetno čudnog dizajna krije se trkaći automobil koji smije i na javnu prometnicu, pa ga autor opisuje kao "revolucionarni trkaći auto koji smije na cestu". Realno, kod ovog auta je, najjednostavnije rečeno, forma u službi funkcionalnosti.
 
Kupcu je na raspolaganju izbor svega, od motora i pogona pa do karoserijske izvedbe i uređenja interijera. 
 
 
U pogledu pogona nudi se električna izvedba s elektromotorom od nevelikih 89 kW (120 KS) i baterijama kapaciteta do 48 kWh. Autonomija je do 400 km.
 
Puno zanimljivija je hibridna plug-in izvedba koja uz spomenuti elektromotor ima 2.0 turbo benzinac od 255 KS. S 24 kWh baterija na struju vozi oko 200 km, a o performansama najbolje govori podatak kako baterijski set teži 220 kg. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
 
Klasična izvedba je najbrutalnija. Kupac bira između 2.3 turbaka i 3.5 benzinca, a na raspolaganju je 310 KS i 434 Nm u prvom, te 365 KS i 570 Nm u drugom slučaju. Prva će na 100 km/h stići za 2,8 sekundi, a druga za 2,5 sekundi, što ovaj auto stavlja na popis najbržih izložaka u Ženevi.
Sin S1 starta cijenom nešto ispod 49.900 USD. 
 
Recimo i kako ista tvrtka nudi i vrlo ozbiljan bolid R1 sposoban da vozi preko 300 km/h, a cijena starta od 179.900 EUR.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara