Hyundai: Električni auto razvijen s Rimcem bit će prekretnica

Hyundai: Električni auto razvijen s Rimcem bit će prekretnica
Foto: Rimac Automobili

HYUNDAI puno očekuje od Rimca, pa i da stvore revolucionarni električni auto.

Kako javlja Automotive News Europe, električni sportski automobil razvijen s Rimcem će biti svojevrsni halo model za njihovu novu performance marku N, a koja trenutno egzistira kao oznaka sportskih izvedbi pojedinih modela (i30).

Šef dizajna Hyundaija za Europu Thomas Beurkle pritom gleda vrlo optimistično na suradnju s Rimcem i kaže kako će taj auto biti presudan, pravi game-changer koji će promijeniti način kako se automobili stvaraju.

Novi sportski auto će biti mjerilo koje će "imati utjecaj na način razmišljanja u timu inženjera, u timu dizajnera i u timu prodaje", rekao je Beurkle za Automotive News Europe. "Možete reći da je marketinški instrument izvana, ali i prekretnica iznutra", rekao je.

Podsjetimo, Hyundai je ranije ovog mjeseca objavio kako će u tvrtku Rimac Automobili investirati 80 milijuna eura.

A iz ulaganja se očekuju dva ploda. Jedan je prije spomenuti sportski bolid, a drugi automobil na gorive ćelije, i to za potrebe marke Kia.

Hyundai planira do 2025. godine lansirati 44 elektrificirana modela ciljajući na godišnju prodaju od 1,67 milijuna primjeraka. Cilj Kije je 19 takvih modela, ali do 2022. godine, a među njima će biti po šest električnih, plug-in hibrida i hibrida, te jedan s gorivim ćelijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara