Hyundai ix-metro

KOREJSKI će proizvođač u Frankfurtu predstaviti 2+2 hibridni koncept CUV-a, odnosno compact utility vehicle. Ustvari riječ je o vozilu B segmenta kojeg su u Hyundaiju opisali kao najavu budućeg baby SUV-a koji bi se na tržištu trebao pojaviti kroz dvije godine.

Futuristički ix-metro navodno najavljuje i budući razvoj Hyundaijevog dizajna, pa bi u njemu trebali vidjeti i pojedine značajke nekih drugih Hyundaijevih noviteta s kojima će ovaj proizvođač nastaviti u željenom repozicioniranju put premiuma. Pored nekonvencionalnog dizajna ix-metro se može pohvaliti i zanimljivim pogonskim sklopom.

Točnije, pokreće ga 3-cilindrični 1,0-litreni turbobenzinac uparen s 5 kW snažnim elektromotorom i 12V baterijom. Ukupna snaga ovog pogona iznosi 125 KS pri 6.000 o/min, dok mu je najveći okretni moment 170 Nm između 1.750 i 4.500 o/min. Motor je uparen sa 6-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke koji bi se uskoro trebao pojaviti i u serijskim modelima.

Pored spomenutog modela Hyundai u Frankfurtu predstavlja još nekoliko noviteta među kojima su ix35 i električna verzija modela i10 u studijskom izdanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara