Japanska dominacija: Ovo su auti koji prelaze više od 320.000 km

Japanska dominacija: Ovo su auti koji prelaze više od 320.000 km

 Foto: Honda, Toyota, Ford

MEĐU deset modela koji će najvjerojatnije prijeći 320.000 km samo jedan nije iz Japana.
 
Prema najnovijoj studiji koju je Consumer Reports proveo na više od milijun vozila jasno je kako su japanski automobili najpouzdaniji. Iako danas svaki automobil može prijeći 200.000 milja ili 321.000 km, malo je onih koji će to odraditi bez značajnih troškova servisa. A tada se puno pametnijim čini kupovina novog i time sigurnijeg i pouzdanijeg vozila. 
 
 
 
Ako ipak spadate u red onih koji se teško odriču limenog ljubimca i nisu skloni promjenama, upamtite kako prema ovoj studiji u top 9 automobila koji će najvjerojatnije prijeći spomenutu kilometražu ulaze dva proizvođača. Oba dolaze iz Japana, a radi se o Hondi i Toyoti. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Kad je Toyota u pitanju među deset najboljih ulaze Corolla, Camry, Prius, Sienna, 4Runner i Highlander, dok su najpouzdaniji modeli iz Hondine garaže Civic, Accord i CR-V. A jedini nejapanski proizvođač koji se našao na laskavoj ljestvici je Ford i njegov F-150. 
 
 
 
Zanimljivo je kako je jedna druga studija pokazala premoćnost pick-up vozila, a jedini automobili koji su ušli u top 10 bili su Honda Accord i Toyota Avalon.No jedno je sigurno, japanski automobili su doista jako pouzdani.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara