Je li ovo novi Peugeot 308?

Je li ovo novi Peugeot 308?
Foto: Kleber Silva/Behance.net

NOŠEN uspjehom veće 508-ice i novi 308 bi lako mogao posuditi isti recept.

Peugeot 308 je relativno nedavno osvježen i primaknut premiumu, no godine se ipak teško kriju. Vrijeme je za nasljednika, posebno u ozračju gdje su rivali već bitno osvježeni, a uskoro dolazi i potpuno novi Golf. 308 će tako imati žestoku konkurenciju, a jedna od prednosti nad vizualno vrlo sličnom konkurencijom mogao bi biti upravo dizajn. Pod uvjetom da se primijeni recept korišten na novoj 508-ici, a koji se pokazao kao puni pogodak i na manjem 208.

Svoj prijedlog dao nam je brazilski dizajner Kleber Silva, a on se okoristio i netom prikazanom 208-icom, ali pritom uz manju masku i skladnija svjetla. Straga su pak horizontalno postavljena svjetla, dvostruki ispuh i integrirani spojler.

Novi 308 će biti postavljen na EMP2 platformu, a uz klasičnu motorizaciju očekuje se i potpuno električna izvedba. Također, plug-in hibrid je gotovo siguran. A sudeći po novoj 208-ici, komfora i luksuza neće nedostajati. Peugeot će se potruditi približiti model zahtjevnijoj klijenteli, a to će uključivati i napredniju tehnološku potporu u vidu sustava autonomne vožnje, 3D digitalnog kokpita i sl.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara