Kia i EURO 2008

KIA Motors započela je s dvjema ekskluzivnim UEFA EURO 2008TM aktivnostima kako bi proslavila svoj status UEFA EUROTOP partnera i pružila potporu ovom sportskom događaju godine.

Kijin "Počasni donosilac nogometne lopte" (Official Match Ball Carrier)

U četvrtak, 5. lipnja 2008., imena 31 pobjednika Kijinog ekskluzivnog natječaja za "Počasnog donosioca nogometne lopte" objavljena su na posebnom događaju u Beču. Na natječaju, koji je trajao od siječnja, sudjelovalo je više od pola milijuna mladih navijača iz cijele Europe. Najboljih 31 imat će životnu priliku - na početku utakmice sucu svečano predati nogometnu loptu i tako označiti početak susreta. Donosioci i pratitelji moći će uživati u trodnevnom boravku u gradu domaćinu utakmice kojeg im je omogućila upravo Kia.

"Donosioci" su birani na dva načina. Pokazali su se najboljima u "Kijinom obiteljskom nogometnom izazovu" gdje su imali priliku, zajedno s jednim od roditelja, pokazati svoj nogometni talent. Drugi način natjecanja bio je natječaj za najbolji esej ili najbolju fotografiju na temu "Kia, nogomet i obitelj."

Nakon višemjesečnog izbora Kia je dodijelila 4 pobjednička mjesta državama domaćinima, Austriji i Švicarskoj, 2 mjesta Francuskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj te 22 mjesta ostalim državama koje sudjeluju u prvenstvu. Hrvatskoj je dodijeljeno jedno mjesto (na utakmici Hrvatska - Poljska, 16. lipnja u Klagenfurtu).

Flota cee'dova u "Drive to Glory" paradi

Večer prije početka prvenstva, Kia je organizirala »Drive to Glory« finale u bečkom Museumsquartieru, jednom od najpoznatijih gradskih kulturnih kompleksa.

Natječaj »Drive to Glory« potakao je navijače na kreativno oblikovanje jedinstvenog dizajna karoserije za vozilo cee'd uz upotrebu nacionalnih boja i elemenata EURO 2008 grafike. Odabrani su natjecatelji čiji su radovi iskrili pobjedničkim i navijačkim duhom.

 

Flota pobjedničkih automobila izložena je na obje strane posebno dizajnirane pozornice u Museumsquartieru stvarajući tako scenu koja je na događaj privukla brojne gledatelje

16 dizajnera - pobjednika sudjelovalo je u Kijinoj »Drive to Glory« paradi koja je krenula od Kijine tvornice u slovačkoj Žilini prema Beču.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara