Mercedes-Benz CLS 55 AMG "IWC Ingenieur"

MERCEDES je u suradnji sa švicarskim proizvođačem satova, tvrtkom IWC Schaffhausen, razvio ekskluzivnu seriju modela CLS 55 AMG, koja će biti proizvedena u svega 55 primjeraka.

Najsnažnija i najatraktivnija izvedba CLS-a svakako je ona s AMG-ovim potpisom. Kako se u pogonski stroj nije diralo, naglasak je stavljen na vizualni dojam s prefiksom luksuza. Inače, kompresorski 5.5 V8 razvija 476 KS i 700 Nm okretnog momenta, te omogućuje ubrzanje do 100 km/h u samo 4,7 sekundi.

Promijene dizajnerske prirode temeljene su na  „IWC Ingenieur” liniji satova, pa je tako u modifikacije pretrpjela komandna ploča dobivši gotovo umjetnički izgled mjernih instrumenata.

Na pozadini analognog sata nalazi se IWC logo, dok se AMG potpisuje na električno pokretana i grijana sportska sjedala. Nesumnjivo bogatu opremu dodatno začinjuje Keyles-go sustav s kodiranom karticom, te AMG-ov sportski volan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvana se automobil jasno distancira titan sivom metalik bojom karoserije, te dekorativnim elementima. Maska hladnjaka, obrubi svjatala za maglu i kvake vrata izvedeni su u titan sivoj boji s matiranim efektom.

Pogled na bok otkriva novi dizajn AMG-ovih 19-inčnih napalataka s pet krakova (gume: 255/35 sprijeda i 285/30 straga), koje su također finiširane u istoj boji. Tu je i AMG-ov aerodinamični paket, koji nema samo estetsku funciju. Recimo samo da decentni stražnji spojler smanjuje uzgonske sile na stražnju osovinu za čak 30 %.

Svaki od 55 Mercedesa CLS AMG “IWC Ingenieur” biti će modificiran u AMG-ovim pogonima u Affalterbachu, a isporuka prvih primjeraka predviđena je za jesen. Cijena je zasad nepoznata, ali je sasvim sigurno da doplata za ekskluzivni sat neće bitno utjecati na ukupnu cijenu.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara