Mitsubishi je donio odluku koja će mnoge rastužiti

Mitsubishi je donio odluku koja će mnoge rastužiti
Foto: Mitsubishi

SLAVNI japanski proizvođač pod kapom novog gazde mora tržišno razmišljati, a to znači poduzeti drastične poteze u poslovanju.

Mitsubishi i njegov Lancer u Evo izdanju su već dugi niz godina mjerilo performansi i pojam sportskog automobila. No danas Mitsubishi takve automobile više ne nudi, a kako stvari stoje, neće ni u budućnosti. Upravo tako, Mitsubishi je u potpunosti promijenio fokus interesa usmjerivši se SUV segmentu.

Takav dojam je dobio potvrdu i iz same kompanije. Prvi čovjek Mitsubishija za Veliku Britaniju, Rob Lindley, za Car Throttle je potvrdio kako su SUV-ovi sada za njih prioritet. "Mitsubishijev fokus su sada SUV-ovi, crossoveri, 4WD pogon te alternativni izvori energije. Mitsubishi se već i prije repozicionirao, bilo da govorimo o stilu Spacestara i sportskim automobilima (Evo), nije da je imao jasni fokus", objasnio je Lindley.

U Mitsubishiju, baš kao i u Fordu, vjeruju kako su SUV-ovi budućnost te stoga užurbano rade na izmjeni game. Osobni program se polako gasi, no u Fordu su odlučili ipak zadržati Mustang. On je ipak toliko jak da može egzistirati kao zaseban brend. S druge strane, Toyota je odlučila obnoviti svoj sportski program lansiranjem Supre i pripremom novog GT-86, a stižu i sportske izvedbe kompaktnih modela.

A da stvar bude gora po ljubitelje brzine i oktana, Mitsubishi ime Eclipse zadržava za crossover model, dok će Evolution postati sinonim za električni crossover model.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara