Ovaj autić možete voziti bez dozvole, a mjesečni najam je svega 19,99 eura

Ovaj autić možete voziti bez dozvole, a mjesečni najam je svega 19,99 eura
Foto: Citroen

KAO što je i obećao, Citroen je u djelo sproveo svoju ideju stvaranja dostupnijeg cestovnog vozila. Ami je stigao.

S dopadljivim automobilom smo se već mogli upoznati prije godinu dana, kada je bio predstavljen u Ženevi. Na simpatičan dizajn ne treba trošiti riječi, ali valja naglasiti izuzetno kompaktne mjere, 2,4 metara dužine i 1,39 metara širine. Ima dva sjedala, a pogon je električni.

Baterija kapaciteta 5,5 kWh omogućava doseg od 70 km, što je i više nego dovoljno za svakodnevne gradske prilike. Puni se na kućnu utičnicu, i to oko tri sata. Pokreće ga elektromotor od 8 KS, a može voziti do 45 km/h.

Ono što ga čini posebnim je činjenica da ga mogu voziti i osobe koje nemaju vozačku dozvolu. Nudi i mogućnosti dijeljenja automobila putem aplikacije Free2Move ili pak dugotrajni najam već od 19,99 eura mjesečno uz učešće. Cijena u Francuskoj će biti oko 6000 eura.

Naručivanje će biti moguće od 30. ožujka ove godine za područje Francuske, a nekoliko mjeseci kasnije i u Španjolskoj, Italiji, Belgiji, Portugalu i Njemačkoj. Prve isporuke privatnim kupcima predviđene su za lipanj za područje Francuske. Dijeljenje vozila Ami za širu će publiku započeti na proljeće u Parizu, a odnosit će se na vozila koja na sebi imaju logotip aplikacije Free2Move.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara