Ovo je novi Renault Kangoo

Ovo je novi Renault Kangoo
Foto: Renault

FRANCUSKI proizvođač predstavio je Kangoo Z.E. Concept, koncept kojim najavljuje novu generaciju legendarnog „multipraktika“.

Kangoo usprkos crossover maniji iz logičnih razloga ostaje u fokusu francuskog proizvođača. Jedan je od najpopularnijih modela u svojoj klasi, bez obzira govorili o dostavi ili putničkoj izvedbi, ali i jedan od dvaju ozbiljnih Renaulta koji se već sada nudi u električnoj izvedbi.

Podsjetimo, aktualni Kangoo Z.E. sa 60 KS i baterijama od 33 kWh nudi do 650 kg nosivosti, na struju vozi do 260 km, a starta cijenom od 200.000 kn.

Novi će model nuditi osjetno više kad se pojavi na tržištu tijekom iduće godine. Također, bit će osjetno atraktivniji, s radikalno osmišljenim detaljima i poput nekih noviteta LED trakom spojenim prednjim svjetlima. Interijer zasad nije otkriven, ali se može očekivati digitalni kokpit, potpuna oprema i pomodna ambijentalna rasvjeta.

Renault je u tvornicu MCA u Maubeugeu na sjeveru Francuske odlučio uložiti oko 450 milijuna eura, a njen asortiman će uključivati obje izvedbe Kangooa, električnu i konvencionalno pogonjenu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara