Obnovljeni Kadjar: Atraktivni SUV u prodaji, kupcima na poklon i skije

Obnovljeni Kadjar: Atraktivni SUV u prodaji, kupcima na poklon i skije
Foto: Renault

IZ Renaulta obavještavaju kako je obnovljeno izdanje Kadjara stiglo na hrvatsko tržište.

Francuski kompaktni SUV na tržištu je od 2015. godine, a do danas je širom svijeta prodan u oko 450.000 primjeraka. Ljepuškasti Kadjar dobro kotira i na našem tržištu gdje su kombinacija francuske privlačnosti i japanske tehnologije pokazali kao dobitna formula.

Model je sad temeljito obnovljen, pa je uz blagi redizajn izmijenjena i motorna postava. Nova generacija motora kreće 1.3 TCe benzincem u izvedbama sa 140 (240 Nm) i 160 KS (260 Nm). Premijeru je imao na Scenicu, a nudi se na Capturu, Meganeu, ali i novoj A klasi. U dizelskoj ponudi je tu 1.5 dCi, sada sa 115 KS (260 Nm). Zahtjevnijima je na raspolaganju 1.7 izvedba sa 150 KS i 340 Nm.

Ovdje vrijedi reći kako kupci mogu birati između Extended Grip sustava kod prednjeg pogona, dok je u ponudi i 4 WD pogon sa tri moda rada (2WD, Auto, Lock). A zahvaljujući izdašnom razmaku podnice od tla od 200 mm Kadjar se lako nosi s neravnim terenima. Prilazni kut od 17 i odlazni kut od 25 stupnjeva idu tome u prilog.

A kad je u pitanju dizajn znakovi raspoznavanja su poznati svjetlosni potpis u obliku slova C sprijeda sa integriranim LED pokazivačima smjera i nešto većom maskom u kromu. Proširena je i paleta boja, a ubačena su i dva nova tipa naplataka.

Iznutra pak kvalitetnija izrada i materijali, a novi dizajn dobivaju kontrole klima uređaja, te 7-inčni zaslon infotainmenta.

A cijene kreću od 168.900 kn u benzinskoj, te 178.300 kn u dizelskoj ponudi. Pritom imajte na umu da je Renault financiranje najbolji put do stjecanja vlasništva, jer je u tom slučaju cijena 16.000 kn niža, a na poklon stižu i zimske gume i Elan skije.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara