Povratak Toyotine konjice: Nakon Supre dolazi i MR2?

Povratak Toyotine konjice: Nakon Supre dolazi i MR2?
Foto: Esa Mustonen

OBISTINE li se snovi mnogih, ali i neke službene najave, ostaje nada kako će MR2 ovako izgledati.

Toyota Supra je vjerojatno najiščekivaniji sportski automobil posljednjih mjeseci, mnogima zanimljiviji čak i od novog Porschea 911. I to usprkos činjenici da novi model ima štošta zajedničkog s BMW-om. A neće imati ni ručni mjenjač. Štošta se može oprostiti kada protekne toliko godina od gašenja modela. Podsjetimo, Supra se prestala proizvoditi još 2002. godine.

No u neku ruku posebniji model je Toyota MR2, među obožavateljima poznat pod nadimkom baby-Ferrari. Automobil sa središnje postavljenim motorom, odličnim manevarskim svojstvima i toples izdanjem i danas plijeni pažnju na cesti. Zadnja, nešto smirenija treća generacija na tržištu se održala do 2007. godine, a tijekom ove godine procurile su informacije kako Toyota razmišlja o povratku ovog modela.

Podsjetimo, zamjenik šefa razvoja Supre Masayaki Kai izlanuo se u ''Road and Tracku'' i rekao: "Želimo da se Celica vrati, želimo da se MR2 vrati''. Kai je pritom objasnio kako je Supra prioritet jer je njen povratak bio najtraženiji.

Sada je red došao na MR2, a njeni brojni fanovi vjeruju kako bi i novi model imao kompaktne mjere, zadržan koncept središnje postavljenog motora i do savršeno izbrušena manevarska svojstva. Naravno, podrazumijeva se i atraktivno pakiranje, a tu je od pomoći finski dizajner Esa Mustonen koji nam je predstavio svoj prijedlog dizajna.

Render novog MR2 vješto kombinira bogato nasljeđe, nove trendove i smjernice diktirane Suprom. Izuzetno zaobljena forma dramatičnost nalazi u specifičnom LED potpisu, dok oblik siluete jasno pokazuje kako se radi o pravom sportašu. A tu će se odlično uklopiti Subaruov 2.4-litreni boxer motor koji prema posljednjim informacijama ima najviše šansi da zaživi u novom GT86, ali i MR2.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara