Pravi Mustang u svemu osim u jednom: Odlično izgleda, ima 500 KS, ali nema...

Pravi Mustang u svemu osim u jednom: Odlično izgleda, ima 500 KS, ali nema...
Foto: Charge Cars

PREMIJERA je idući mjesec, a nakon nje više ništa neće biti isto.

Ono čega smo se pribojavali uskoro će se dogoditi. Da, Ford doista planira crossover model estetski inspiriran Mustangom koji će ujedno biti i prvi potpuno električni model. Kakvo svetogrđe, i to na više razina! Ali nešto prije ćemo imati priliku vidjeti reinkarnaciju pravog Mustanga, i to u verziji koja pokazuje da se novo i staro može voljeti, baš kao što su to nekad činili istok i zapad, barem u jednoj popularnoj pjesmi.

A za taj Mustang je glavni krivac britanski start-up Charge Cars čiji je prototip konačno spreman i imat će premijeru na skorašnjem Festivalu brzine u Goodwoodu. I nemojte se brinuti jer podloga nisu klasici iz 1960-ih, već nove licencno izrađene šasije. V8 je ustupio mjesto elektromotorima pa ovaj vizualni klasik ima pogon na sve kotače i nešto izmijenjen pogon u odnosu na ranije najavljivan. Maksimum je 544 KS i 1.200 Nm, a 100 km/h ima za 3,99 sekundi. Krajnja brzina iznosi 240 km/h, a doseg s baterijama od 64 kWh je sada nešto konkurentniji, oko 320 km. Ali ne i cijena. Ona iznosi čak 300.000 GBP, ali samo ako rezervirate svoj primjerak na vrijeme. Naime, naklada je limitirana na 499 primjeraka.

A ako ste mislili da iza ovog klasika kao i prerade Jaguara E-Type stoji Rimac, prevarili ste se. Dobavljač komponenti je tvrtka Arrival koja zapošljava bivše djelatnike Applea, Tesle, Airbusa...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara