Prošla godina je bila rekordna za Porsche, evo koliki bonus će dobiti radnici

Prošla godina je bila rekordna za Porsche, evo koliki bonus će dobiti radnici
Foto: Porsche

PORSCHE je 2018. godinu završio rekordnim rezultatima, i to bilo da govorimo o prihodu, dobiti, broju proizvedenih automobila ili radnoj snazi. Takav je i bonus koji će dobiti svaki radnik.

U Porsche su izuzetno ponosni na svoje radnike. Kažu da je nagrada radnicima posljedica njihovog izvanrednog doprinosa i predanosti pa će svi zaposlenici dobiti sljedeći iznos na svoje tekuće račune. Bonus čine dva dijela, prvi u iznosu od 9000 eura kao bonus za učinkovitost te drugi od 700 eura kao dodatak za Porsche Variorente umirovljenički fond. Da, oko 25.000 radnika dobiva bonus od oko 9700 eura, ovisno o stažu i radnim satima provedenima na poslu. Iznos će im uskoro u cijelosti sjesti na račun, zajedno s primanjima za travanj. Podsjetimo, radnici su i prošle godine primili bonus za 2017. godinu u iznosu od 9656 eura.

A sada i malo brojeva vezanih uz sam Porsche. Tvrtka je u 2018. godini povećala broj isporuka za 4% na 256.255 automobila i pritom povećala prihod za 10% na 25,8 milijardi eura. U isto vrijeme neto operativna dobit je povećana za 4% na 4,3 milijarde eura, a povrat investicije je bio 16,6%. Broj zaposlenih je porastao za čak 9% na 32.325 radnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara