Prva slika produkcijske Aptere 2e

U OŽUJKU prošle godine iz Aptere je stigla obavijest kako je okončan razvojni proces te da za početak serijske proizvodnje preostaje tek kupiti potrebnu opremu i okupiti radnu snagu.

Da je Aptera i dalje na dobrom putu pokazuje i ova prva slika produkcijskog modela koji bi se vrlo skoro trebao pojaviti u prodaji. Točnije, radit će se o kraju ove godine kada bi na tržište trebala stići električna izvedba, a u konačnici bi joj se još trebali pridružiti benzinski te plug-in hibridni model. Inače, prodaja kreće u Kaliforniji, a kasnije bi se trebala proširiti i na ostatak SAD-a. Hoće li se proširiti i na ostala tržišta za sada nije poznato.

Podsjetimo kako će 2e, ili kako se u najavnoj konceptnoj formi zvao Typ-1, težiti oko 680 kg. Električni bi model trebao ponuditi autonomiju od oko 160 km, a za punjenje će mu trebati do 8 sati (110V/15A). Iako je naglasak prvenstveno na ekonomičnosti, Aptera 2e bi svojim kupcima trebala ponuditi dovoljno prostora u putničkoj kabini (barem sprijeda) te prtljažniku da konkurira standardnim automobilima srednje veličine. Nadalje proizvođač obećava bogatu standardnu opremu.

Na kraju recimo i kako će se cijena ovog modela kretati između 17.000 i 30.000 eura ovisno o pogonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara