Prvi Tesla s milijun prijeđenih kilometara: Evo što je sve mijenjano

Prvi Tesla s milijun prijeđenih kilometara: Evo što je sve mijenjano
Screenshot: YouTube

VELIKO dostignuće za električno pogonjen automobil, ali uz probleme koji nisu zanemarivi.

Ako tražite Teslu s najviše prijeđenih kilometara na planetu Zemlji, pronaći ćete ga u Europi. U pitanju je pet godina stari primjerak koji je do danas prešao čak milijun kilometara. I ne staje, iduće na redu je obaranje rekorda od milijun milja, odnosno oko 1,609 milijuna kilometara, a koje planira ostvariti na američkom tlu.

Vlasnik Hansjörg Gemmingen je Teslu Model S P85 kupio još 2014. godine u Stuttgartu, a sve kako bi nadopunio svoj vozni park u kojem je bio i Tesla Roadster prve generacije. Veliko dostignuće proslavljeno je skromno, u krugu Teslinih poklonika, ali i predstavnika Guinnessove knjige rekorda koji su morali potvrditi ovaj uspjeh.

 

A u lovu na prvi milijun kilometara Tesla nije prošao bez problema. Tako su baterije mijenjane na 290.000 km, a potrošila je i tri elektromotora te sustav za punjenje, piše Edison Media. Oktanski zaljubljenici će se pritom sjetiti Brzog iz Mućki koji je rekao da 17 godina koristi istu metlu, ali je u nekoliko navrata mijenjao dršku i uložak. No ovdje je jedna bitna razlika, svi ovi veliki servisi su pokriveni jamstvom. Također, zadnji ugrađeni elektromotor prešao je do sada preko 600.000 km.

A Gemmingen je dao i nekoliko savjeta. Kako bi baterija što duže trajala, nikada ju nije praznio do kraja, ali ni punio na više od 85% kapaciteta. Također, rijetko kada vozi brže od 120 km/h.

Recimo i kako ovo nije jedini uspjeh obožavatelja vožnje u Tesli. Naime, s Teslom roadster napravio je više od 620.000 km.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara