PSA i Mitsubishi: Zajedničkim snagama do električnog pogona

PSA Peugeot Citroën i Mitsubishi Motors Corporation će u budućnosti proširiti suradnju. Nakon zajedničkog razvoja SUV modela pokrenuta je inicijativa da se razmotri studija proširene tehnološke suradnje na području električnog pogona.

Višemjesečni projekt odnosi se na razvoj, proizvodnju i korištenje električnog pogona u malim gradskim vozilima. Obje kompanije imat će koristi od razvoja i proizvodnje električnih vozila, što ubrzava mogućnost realizacije projekta i uvođenje na tržište.

Novi dogovor ojačava veze između dva proizvođača, koji su prošli tjedan položili prvi kamen zajedničke tvornice u Kalugi u Rusiji (180 km jugozapadno od Moskve).

PSA Peugeot Citroën je najveći globalni proizvođač električnih vozila, s više od 10.000 prodanih jedinica do danas. PSA Peugeot Citroën će u ovaj projekt donijeti svoje znanje iz područja električnog pogona.

>> Opširnije: Mitsubishi MIEV

Mitsubishi je s ovim projektom u skladu sa svojom strategijom električnih automobila prema kojoj želi postati jedan od vodećih proizvođača električnih vozila. Stoga je dao prioritet razvoju nove generacije električnih vozila - i MiEV. MMC će lansirati električno vozilo na domaćem japanskom tržištu već dogodine, a razmatra moguće uvođenje na europsko i američko tržište.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara