Supra nije jedina: Toyota vraća još dva legendarna modela?

Supra nije jedina: Toyota vraća još dva legendarna modela?
Foto: Toyota

SVE glasnije su priče kako dolazak nove Supre nije kraj, već samo početak jedne prelijepe priče.

Vjerovali ili ne, nakon Supre iz Toyote bismo mogli dobiti još dva izuzetna modela. Jedan je Celica, legendarni coupe čiju smo sedmu generaciju ispratili sada već daleke 2006. godine i od tada čekamo nasljednika. Posebno upečatljive su četvrta i peta generacija koje su imale i svoja relijaška izdanja. Primjerice GT Four izdanje Carlos Sainz Limited Edition davala je preko 230 KS, a bile su 1990-e.

Još radikalniji je bio MR2, od milja prozvan baby-Ferrari. Središnje postavljen motor, laka gradnja i otvoren pogled u nebo ostali su u sjećanjima svih koji su tih godina sanjali ovakav auto.

I da, oba modela mogla bi biti reinkarnirana. Zamjenik šefa razvoja Supre, Masayaki Kai, izlanuo se u Road and Tracku i rekao: "Želimo da se Celica vrati, želimo da se MR2 vrati“. Kai je također objasnio kako je Supra bila prioritet jer je njen povratak bio najtraženiji. Sada je očito red na ova dva modela. I sve govori kako će biti lišeni trenda elektrifikacije, a MR2 bi čak mogao zadržati središnju poziciju motora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara