Svaki kupac električnog bolida s Rimčevim pogonom dobit će poklon za pamćenje

Svaki kupac električnog bolida s Rimčevim pogonom dobit će poklon za pamćenje
Foto: Pininfarina

PININFARINA je objavila nekoliko bitnih novosti vezanih uz isporuku električnih modela.

Nije greška, govorimo u množini jer osim Battiste, s Rimčevim pogonom iz Pininfarine dolazi još modela. Naime, iduće godine Pininfarina obilježava 90. rođendan, a njega će uveličati novim proizvodnim kapacitetima u kojima će se proizvoditi novi model. Tu ne mislimo na Battistu, već na ono što će uslijediti. Konceptom Pura Vision najavljuje se serijski model koji će biti premijerno pokazan u drugoj polovici iduće godine. Kako kažu u Pininfarini, tim modelom se definira LUV, odnosno Luxury Utility Vehicles segment. Realno, radi se o električnom SUV modelu naglašenog luksuza.

A kako bi proširio gamu proizvoda, Pininfarina je našao nove partnere. Na razvoju nove platforme surađivat će s Bosch Engineeringom i Bentelerom.

Vratimo se na Battistu i kažimo kako se Pininfarina udružila s Mahindra Racingom i organizirala manifestaciju Hyperdrive. Održat će se na stazi Circuit Calafat u Španjolskoj, i to ove godine, a na nju su pozvani svi kupci Battiste. Oni će imati priliku voziti pravi bolid, Formulu E. Sve to je uvod u prve isporuke koje su najavljene za proljeće iduće godine, kad će u tvornici u Cambianu biti ručno sklopljeni prvi primjerci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara