Uglađen i s preko 600 KS: Prelijep Rapide nema alternativu

Uglađen i s preko 600 KS: Prelijep Rapide nema alternativu
Foto: Aston Martin

JEDINA limuzina u ponudi Aston Martina lansirana je još 2010. godine, ali i danas predstavlja mjerilo u pogledu dizajna i mehanike.

Model je u sklopu redizajna 2014. godine dobio izvedbu S, a zatim mu je određena čisto električna budućnost konceptom Rapide-E. No prije nego što se to dogodi, stigla je još jedna izvedba za anale. Za nju je zaslužan Aston Martin Racing, ili kraće AMR, a to znači savršeno odmjerene modifikacije u cilju poboljšavanja performansi.

AMR izvedba usprkos činjenici da ima četvera vrata i isto toliko sjedala, može bez imalo sustezanja i na trkaću stazu. Ovjes je sada dodatno unaprijeđen, a poboljšana je i aerodinamika. Postavljen je na 21-inčne kotače iza kojih se naziru keramičke kočnice.

Ispod poklopca je i dalje V12 dragulj, dakako atmosferski. Snaga mu je podignuta na 603 KS, a na raspolaganju je i 630 Nm momenta. Prevedeno, Rapide sada na 100 km/h stiže za 4,4 sekundi, a vozi sve do 330 km/h.

Sretnik koji se odluči za ovaj automobil može birati između tri finiša, Standard, Silhouette i Signature, a start je na 229.950 eura na njemačkom tržištu. Podsjetimo, nakon DB11 ovo je drugi model u AMR režiji, a naklada je limitirana na 210 primjeraka. Rapide definitivno nije jeftin, ali otkako su V12 motori potisnuti, ostao je bez alternative. BMW 6 Gran Coupe nije išao dalje od V8, CLS i AMG-GT-4 Door također. Stoga, samo je jedan izbor i dolazi iz Gaydona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara