Volkswagen Arteon coupe: Jeftina alternativa Audiju A5 ili nešto više?

Volkswagen Arteon coupe: Jeftina alternativa Audiju A5 ili nešto više?
Foto: Zoki Nanco/Behance

NAKON odlaska Scirocca u Volkswagenovoj ponudi više nema mjesta za klasične sportski nastrojene modela. S time se ne mogu svi pomiriti. 

A među njime je i Zoki Nanco, neovisni dizajner u čijoj glavi se rodila ideja coupea na osnovi najprestižnijeg Volkswagenovog modela u programu klasičnih automobila. Volkswagen Arteon je tako izgubio par vrata, a i smanjena mu je duljinu, no atraktivnost je ipak u plusu. Posebno u ovom pomalo tuniranom izdanju koje jasno pokazuje do kuda bi moglo ići R izdanje. 

Vratimo li se u stvarnost šanse da volkswagen lansira ovakav coupe, kao jeftiniju alternativu Audiju A5 su ravne nuli. Ali razloga za optimizam ipak ima jer će s osvježenim izdanjem model dobiti Shooting brake izvedbu. A to bi u konačnici moglo ispasti jako dobro. 

Završit ćemo s R izvedbom koju će pokretati isti motor kao u Golfu R. Prevedeno, to je 2.0 TSI nasviran na 333 KS. Pridodamo li svemu automatiku i 4Motion pogon Arteon postaje osjetno zanimljivija opcija. Ali strpimo je još malo, jer Arteon R dolazi do kraja godine, Shooting Brake dogodine. 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara