WRC pred raspadom – Peugeot i Citroen odlaze

WRC pred raspadom – Peugeot i Citroen odlaze

KAD JE prije nekoliko dana Ford objavio da će još najmanje četiri sezone sudjelovati u WRC svima je olaknulo. Međutim nad sudbinom jednog od najpopularnijih svjetskih natjecanja opet su se nadvili oblaci.

PSA Peugeot Citroen je objavio službenu vijest kako će iduća sezona Svjetskog prvenstva u reliju za njih biti ujedno i posljednja. Nakon što su osvojili sve što se može, te se dokazali kao vladari WRC-a u posljednjih nekoliko godina, Peugeot i Citroen povlače svoje ekipe.

Citroën Sport i Peugeot Sport će se natjecati samo još tijekom iduće sezone, ali najavljuju dostojni oproštaj. Snažni angažman mogao bi rezultirati još pokojom titulom. Podsjetimo, PSA je u posljednjih pet godina osvojio pet naslova konstruktora i tri naslova vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitna budućnost WRC-a

Službeno stajalište PSA grupacije glasi da je odustajanje od WRC posljedica sve težih uvjeta na tržištu automobila. Sportski angažman koncerna nastavlja se u drugim odnosno jeftinijim natjecanjima, o čemu će javnost biti obaviještena naredne godine.

Što se pak tiče Forda, njihov nastup u WRC-u više nije upitan. Fordove ekipe natjecat će se barem do 2008. godine kada će daljni angažman biti uzet na razmatranje. Od sigurnih sudionika, tu su još Mitsubishi, Subaru i Škoda. Također, Suzuki će ohrabren uspjesima u JWRC-u svoj angažman uskoro proširiti i na WRC, što bi cijelo natjecanje učinilo iole zanimljivijim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara