Anina seksi kuhinja: Liker, whiskey i brandy za savršen ručak
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za vas pripremili malo smjeliji meni te smo se poigrali kombinacijama žestokih alkoholnih pića i hrane. Za glavno jelo pripremili smo vam tjesteninu s lososom u umaku od brandyja, a za desert irsku poslasticu. Uz to, ovaj put za vas imamo i brzi recept za domaći liker od čokolade. Napravite same fini liker, lijepo ga servirajte i počastite frendice. Dobar tek i uzdravlje!
Tjestenina u umaku od lososa i brandyja
Potrebno:
250 g zelenih tagliatella
150 g dimljenog lososa
50 g gorgonzole
2-3 režnja češnjaka
malo cognaca ili brandyja
2 dcl vrhnja za kuhanje
malo koncentrata od rajčice
Priprema:
Na maslinovom ulju malo popržite nasjeckani češnjak te mu dodajte losos i zalijte cognacom ili brandyjem.pričekajte da alkohol ispari a zatim dodajte vrhnje za kuhanje i malo koncentrata od rajčice da umak poprimi laganu ružičastu boju. Dodajte gorgonzolu i miješajte dok se ne otopi. Na kraju umiješajte kuhanu tjesteninu kako bi se umak i tijesto sjedinili.
Irska whiskey kava
25 ml Irish cream liker
25 ml Irish whiskey
1 šalica instant kave
2-3 žlice umućenog slatkog vrhnja
muškatni oraščić
U šalici pomiješajte whiskey i liker te dodajte vrelu kavu. Na površinu kave stavite slatko vrhnje i pospite prstohvatom muškatnog oraščića.
Liker od čokolade
Potrebno :
1 l mlijeka
25 dag šećera
10 dag čokolade
1/2 l ruma
Priprema:
Na vatri u 2 dcl mlijeka otopite čokoladu i dodajte šećer . Zatim dodajte preostalo mlijeko i pustite da prokuha. Nakon što prokuha, uklonite s vatre, ohladite i procijedite te na kraju dodajte rum. Liker obavezno držite u hladnjaku.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati