5 načina da se "dignete" onda kada uopće nemate volje za treniranjem

5 načina da se "dignete" onda kada uopće nemate volje za treniranjem
Foto: 123rf

UŽURBANI tempo života nerijetko nas toliko iscrpi da nas i sama pomisao na odlazak u teretanu umara. 
 
Kako vaše tijelo ne bi ispaštalo zbog neadekvatnih vremenskih razmaka u kojima izvodite određenu vrstu treninga predlažemo vam 5 načina ponašanja zahvaljujući kojima ćete biti redoviti vježbači. 
1. Odjenite vašu sportsku odjeću


U trenutku kada se odjenete za izvođenje fizičke aktivnosti osjećat ćete da ste bezrazložno izgubili vrijeme za odijevanje ukoliko ne izvedete barem jednu vježbu, a opće je poznato kako je bilo koju vrstu aktivnosti, u trenucima kada osjećate umor, teže započeti nego izvesti do kraja. 
2. Započnite trening s laganim vježbama
 
Ukoliko mislite kako nemate dovoljno energije za intenzivno odraditi trening predlažemo vam da započnete izvođenje neke od laganih vježbi, poput iskoraka ili čučnjeva bez težinskog opterećenja.

Prilikom i vrlo slabih kontrakcija vaših mišića osjetit ćete znatno povećanje vašeg cjelokupnog energetskog stana organizma.
3. Pojačajte glazbu
Odaberite one skladbe koje vas potiču na aktivan način življenje, odnosno one koje vas motiviraju na ostvarenje vaših životnih ciljeva.

Glazba ima velik utjecaj na emocije, a opće je poznato da je baš svaka emocije izrazito snažan motivator za pojedino ponašanje. 
4. Isprobajte nešto novo
 
U trenucima kada nemate snage činiti one aktivnosti od kojih je vaš trening uobičajeno sastavljen odlučite se za izvođenje novih.Nove životne situacije pobuđuju veću zainteresiranost, a čime se lakše pronađe potrebna energija za iste.
 
5. Podijelite vaše osjećaje s okolinom
 
Ukoliko se čak i samo putem društvenih mreže požalite na činjenicu kako se osjećate zasigurno ćete osjetiti veliko olakšanje.Ljudi se nerijetko žale na vlastite životne poteškoće iz razloga što se nakon pritužbi osjećaju znatno bolje, baš kao da je dio njihovog tereta preuzela okolina. 
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara