70-godišnjakinja postala prvakinja u bodybuildingu unatoč artritisu

70-godišnjakinja postala prvakinja u bodybuildingu unatoč artritisu
Foto: Instagram

70-godišnja Rebecca Woody dokazala je da su čuda moguća. Naime, nakon što su joj liječnici dijagnosticirali artritis i upozorili je da više neće moći dizati utege, ona je osvojila prvenstvo u bodybuildingu.

Woody je odrasla uz oca fitness fanatika pa je i sama postala osobna trenerica. S dijagnozom artritisa, teške, kronične, upalne bolesti vezivnog tkiva koje se najviše očituje na zglobovima, suočila se još 1982. Iako su joj liječnici savjetovali da odustane od dizanja teških utega, odlučila im je dokazati da su u krivu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rebecca Woody (@rebeccarwoody)

Njena strast za utezima joj je bila motivacija. U bodybuilding se zaljubila u ranim tridesetim godinama kada je odlučila smršaviti nakon rođenja trećeg djeteta. Otada je sudjelovala u brojnim natjecanjima, a najviše se ponosi titulom prvakinje bodybuildinga u kategoriji starijih od 35 godina koju je osvojila u travnju 2019. kao najstarija sudionica.

“Oduvijek sam bila manja od vršnjakinja pa se nisam isticala u sportovima kao što su nogomet, košarka, odbojka i rukomet, ali uvijek sam davala sto posto od sebe zbog oca. Nisam ga željela osramotiti. Dok sam odrastala, mogućnosti za žene nisu bile poput današnjih. Brat mi je bio boksač, imao je nekoliko utega koje sam podizala kada on nije bio kod kuće”, otkriva Woody za Daily Mail.

Nakon što je njen brat 1984. iselio iz zajedničkog doma, a ona se i dalje borila s viškom kilograma koje je nakupila tijekom treće trudnoće, upisala se u teretanu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rebecca Woody (@rebeccarwoody)

“Dijagnosticiran mi je reumatoidni artritis. Liječnici su mi preporučili da ne dižem utege, ali već 1986. sam sudjelovala u prvom bodybuilding natjecanju”, dodala je.

Stručnjaci u teretani su joj pomogli osmisliti plan prehrane i pokazali kako pravilno pozirati.

“Bila sam najstarija na pozornici, a tako je i danas. Moja ljubav prema sportu i neodustajanje su mi pomogli ublažiti simptome artritisa i bolest me nikad nije zaustavljala ili ograničavala”, kaže Woody.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rebecca Woody (@rebeccarwoody)

Dizanju utega duguje odličnu formu i kondiciju na kojoj joj zavide vršnjaci, kako muškarci, tako i žene. 

“Muškarci se s posebnim poštovanjem odnose prema meni. Od žena sam dobivala razne komentare na račun izgleda, ali time se više ne zamaram. Toliko dugo se ovime bavim da sam razvila navike koje su mi poput pranja zubi ili četkanja kose. Nemojte me krivo shvatiti, jedem pizzu i meksičku hranu, pijem koktele i volim dobro vino, ali u svemu treba biti umjeren”, zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara