Bodybuilderi 30 dana jeli vegansku hranu. Jedna stvar ih je neugodno iznenadila

Bodybuilderi 30 dana jeli vegansku hranu. Jedna stvar ih je neugodno iznenadila
Foto: Instagram

BODYBUILDERI Hudson i Brandon White, poznatiji kao Buff Dudes, odvažili su se na novi izazov. Ova dvojica braće poznati su upravo po jednomjesečnim izazovima gdje uvelike mijenjaju svoj način života kako bi vidjeli kakav utjecaj to ima na njihovo zdravlje, kondiciju i općenito stanje.

Budući da sve više ljudi prihvaća biljnu prehranu, a isto tako je i sve više istraživanja koja sugeriraju da veganski način života može pomoći ljudima da žive duže i smanje rizik od raka, Hudson i Brandon odlučili su istražiti učinke izbacivanja mesa, ribe, jaja, mliječnih proizvoda i svih ostalih namirnica životinjskog podrijetla iz prehrane. 

Za početak, Brandon je obavio kupnju namirnica kako bi im osigurao dovoljno zalihe voća i povrća, kao i drugih izvora ugljikohidrata, poput riže i graha. Usput je pratitelje obavijestio o nekim korisnim informacijama koje je saznao. Poput toga da brokula i špinat daju proteina koliko i vlakna, a orasi su važan izvor bjelančevine i masti. 

Vrlo brzo su obojica primijetili prve nuspojave ovakve prehrane - neugodno ispuštanje plinova. Iako su ih očekivali, nisu pretpostavljali da će ta pojava biti toliko česta i toliko intenzivna.

Nadutost je toliko neugodna da zaključuju kako ispuštanje plinova zvuči kao da se "motorna pila seksa s mitraljezom".

"Svaki put kad prdnem, moja stražnjica počini ubojstvo", tvrdi Hudson koji se nadao da će neugodna nuspojava vrlo brzo nestati, ali je ona i 15. dana izazova i dalje prisutna.

Iako priznaju da ih je privremeno veganstvo potaknulo da razmisle o trajnijoj djelomičnoj promjeni prehrane, češćoj konzumaciji graha i zelenja te biranju organskih namirnica, ne vjeruju da bi cijeli život mogli prakticirati vegansku prehranu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara