Može li urin zaliječiti opeklinu od meduza?

Može li urin zaliječiti opeklinu od meduza?

Foto: Instagram

MEDUZE su jedne od onih ljetnih "vragova" na koje ne želite nipošto naletjeti.

Opeklina od meduze vraški boli i peče, no ako ne znate puno o njima, najvažnije je to da vam meduza neće narušiti zdravlje niti ostaviti trajno loše posljedice, osim što se svakako preporučuje da ipak posjetite liječnika. I to samo zato da vam pregleda opeklinu te savjetuje s čime je trebate tretirati. Obično se propisuju tek kreme i masti za opekline, bez ikakvih lijekova, a važno je naglasiti da meduze nisu posebno opasne ni za koga. Možda će malo više pogoditi djecu i osobe svjetlije puti, no čak ni osobama koje pate od alergije neće posebno nauditi. Naravno, sve ovisi koliko je opeklina velika i je li vas možda opeklo više njih. Ipak, čak se ni tada ne treba posebno zabrinuti za svoje zdravlje. 

Meduze se obično nalaze u prljavom moru pa ako se kupate baš na takvom području, pregledajte dobro da vas ne bi iznenadile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vas ipak opeče, najbolje ćete postupiti ako opeklinu isperete u morskoj vodi. Nikako ne u slatkovodnoj, jer će se tada otrov samo nastaviti ispuštati na već bolno mjestu.

Nipošto se ne smije trljati ručnikom ili isprati alkoholom, jer ćete tek tada početi vrištati od bola.

Zato postoji dobra stara medicina koja će ublažiti bol i žarenje, a vjerujemo da ste već čuli za nju. Rješenje je vaš vlastiti urin koji će, ma koliko god to bljak zvučalo, dobro isprati opeklinu i ublažiti žarenje, a ako pak pri ruci imate rajčicu, narežite je na pola i jednostavno prislonite na opečeno mjesto. 

 

Eso de las medias naranjas está sobrevalorado. #HalfTomato

Objavu dijeli María (@amarokreturns)

Potom otiđite liječniku i mažite opečeno mjesto. Možda će vam jedno vrijeme ostati tamnija mrlja, no i ona će brzo proći.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara