Nemasne lazanje
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: 123rf
LAZANJE, dosada kombinacija namirnica s velikim udjelom masti sada poprima novu dimenziju. Riječ je o jelu koje je zdrav i ukusan obrok sastavljen od proteina i vrlo male količine ugljikohidrata.
Sastojci:
300 g mljevenog nemasnog junećeg buta
200 g posnog sira
150 g crvenog luka
100 g šampinjona
50 g nasjeckane svježe rajčice
50 g nasjeckane svježe paprike
250 g pasirane rajčice
1 češanj češnjaka
pola čajne žlice mljevenog bosiljka
sol
papar
Priprema:
1. Luk nasjeckajte na kockice te popržite u dubljoj tavi čije dno prethodno prekrijte s malo vode
2. Na luk dodajte mljeveno juneće meso te dinstajte 15 min na laganoj vatri
3. Dodajte pasiranu rajčicu, sitno narezani češnjak, bosiljak te sol i papar prema željenoj količini
4. Posudu za lazanje prekrijte papirom za pečenje te stavite jednu koru za lazanje na koju dodajte nešto više od pola prethodno dinstanih sastojaka te posložite šampinjone
5. Stavite drugu koru za lazanje te je prekrijte gotovo cijelim preostalim dijelom smjese
Tekst se nastavlja ispod oglasa
6. Štapnim mikserom izmiksajte posni sir i 5 jušnih žlica vode te posolite i popaprite prema želji
7. Preostalim dijelom smjese te posnim sirom prekrijte treću koru za lazanje
8. Lazanje prekrijte aluminijskom folijom te stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 25 min
9. Skinite aluminijsku foliju i nastavite peći lazanje još 15 min
U lazanje možete dodati i povrće prema vlastitom izboru.
Ovo nije klasičan oblik lazanja, okus bi trebao biti znatno bolji, a osobito ako budete maštoviti te u svoje lazanje ukomponirate, na primjer, grah, grašak, kukuruz, svježu rajčicu ili tikvice.
Ovo nije klasičan oblik lazanja, okus bi trebao biti znatno bolji, a osobito ako budete maštoviti te u svoje lazanje ukomponirate, na primjer, grah, grašak, kukuruz, svježu rajčicu ili tikvice.
Dobar tek!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati