Novi bizarni trend prehrane: Par živi isključivo od voća

Novi bizarni trend prehrane: Par živi isključivo od voća
Foto: Instagram

PRIČA o 25-godišnjoj Audri Bear koja je hranu zamijenila zrakom šokirala je svijet. Ova djevojka okrenula se opasnoj dijeti ‘Breatharian’ te kaže da energiju crpi iz vježbi disanja, smoothieja i čajeva.

Novi bizarni trend prehrane pokrenuli su Ali Reza Khorasany i Danielle Siira koji pak jedu isključivo voće. Metoda koju slijede nazivaju Fruitarian, a njome su zamijenili veganstvo. Jedu isključivo voće i kažu da je i Michael Jackson eksperimentirao s takvom dijetom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Flavours of Light (@flavours_of_light)

“Bili smo naduti, ružni i anksiozni, a onda smo se prije četiri godine okrenuli sirovom voću. Nikad se nismo bolje osjećali”, kaže ovaj par za Daily Mail.

Aliju je veganstvo uzrokovalo zatvor, akne, podočnjake, nadutost, dehidraciju i slabost pa je potražio lijek kojim će se riješiti navedenih simptoma. Daniella se ovom životnom stilu okrenula nakon putovanja u Aziju kad se zaljubila u egzotične vrste voća. Patila je od poremećaja prehrane, tjeskobe i probavnih smetnji, a pomak je, kaže, vidjela nakon dva tjedna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Flavours of Light (@flavours_of_light)

“Uglavnom jedemo sirovom voće, povremeno lisnato zeleno povrće, orašaste plodove ili sjemenke, ali u manjim količinama. Osjećamo se slobodnije umno, tjelesno, emocionalno i duhovno. Vjerojatno jer smo se riješili smeća i posvetili samo voću i postu”, otkrio je Ali koji se prije bavio bodybuildingom i sedam dana u tjednu jeo meso, mliječne proizvode i jaja. 

“Imala sam anoreksiju, prejedala se, pretjerano trenirala i bila anksiozna. Sve se to promijenilo kad sam odlučila okrenuti se voću. Treba prakse da se tako hranite u današnjem svijetu”, smatra 22-godišnja Daniella. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Flavours of Light (@flavours_of_light)

Par putem društvenih mreža uči ljude ovoj metodi i promoviraju prednosti takve prehrane koja je zapravo opasna jer tijelu ne osigurava sve potrebne nutrijente. I oni sami priznaju da su često gladni jer se voće sastoji od puno vode.

“Treba pojesti puno banana da biste bili siti”, otkrili su.

Svoj životni stil ne smatraju prolaznim trendom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Flavours of Light (@flavours_of_light)

“Svi traže dokaze da je to što radimo zdravo, ali mi ih ne trebamo. Možemo se samo nadati da će ljudi iskušati ovu metodu i na svojoj koži se uvjeriti da će se osjećati bolje”, poručili su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara