Ova vježba oduzet će vam deset minuta u danu, a jamči ravan trbuh za 12 tjedana

Ova vježba oduzet će vam deset minuta u danu, a jamči ravan trbuh za 12 tjedana
Foto: 123RF

MUČITE se s masnim naslagama na trbuhu, a želite da bude ravan do ljeta? Ako je vjerovati jednoj fitness stručnjakinji, to je moguće i prije. Naime, ona je u suradnju s liječnikom razvila jednostavan program vježbanja, takozvanu Dia metodu, koja jamči ravan trbuh u samo 12 tjedana, a oduzet će vam deset minuta dnevno.

Zvuči nevjerojatno, a ipak djeluje, tvrde neki korisnici interneta koji su isprobali ovu metodu.

“Dia Metoda je temeljena na znanosti i potkrijepljena rezultatima. Ona aktivira vaš prirodni 'korzet' kako bi se zaštitio i vratio trbušni zid, jača ga i pojačava njegovu otpornost i elastičnost mišića”, pojašnjava kreatorica metode Leah Keller i otkriva kako izvesti vježbu.

“Sjednite na pod prekriženih nogu, s rukama na trbuhu. Udahnite duboko i pustite da vam se trbuh jako raširi. A onda, kad izdahnete, "usišite" i stisnite trbušne mišiće, što dublje prema kralježnici. Zadržite dah i položaj s ravnim leđima i trbušnim mišićima utisnutima duboko u sebe, što dulje možete. Potom počnite uzimati male dahove tako da svakim mišiće pogurate još malo dublje.”

Ovo biste trebali raditi dvije minute, a onda se, nakon kratkog odmora, ponovno namjestiti u početni položaj.

Važno je svaki dan vježbati samo deset minuta, a za bolju kontrolu poze ruke ostavite na trbuhu da biste ga mogli dodatno lagano potiskivati te paziti da previše ne izbacujete prema naprijed.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara