Ovaj nevjerojatni keto čokoladni cheesecake obožavat ćete i ako niste na dijeti

Ovaj nevjerojatni keto čokoladni cheesecake obožavat ćete i ako niste na dijeti
Foto: Instagram

AKO vas je uhvatila kriza za slatkim, stigao je spas.

Ketogena dijeta zaludjela je svijet, a u njenu djelotvornost se kunu i brojne slavne osobe s Jennom Jameson na čelu. Upravo ona putem društvenih mreža obožavatelje često obavještava o svom napretku i nevjerojatnoj transformaciji, a najveće zasluge pripisuje upravo prehrani baziranoj na niskom unosu ugljikohidrata te povećanom unosu masti. Ne zvuči privlačno? Ne padaju vam na pamet jela koja bi zadovoljila vaše profinjeno nepce, a istovremeno se držala smjernica ovakvog načina prehrane?

Pa, nakon što vidite desert koji je kombinacija cheesecakea i brownieja mogli biste i vi poželjeti iz temelja promijeniti svoju prehranu.

Zagovornici ketogene dijete tvrde kako je ključ samo u poznavanju smjernica i domišljatosti. Uz malo kreativnog razmišljanja lako ćete se dosjetiti da bademovo brašno može zamijeniti sve druge vrste brašna, a kakao čokoladu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by gnom-gnom (@gnomgnom.yum) on

Za pripremu ovog deserta trebat će vam malo više od jednog sata i ove namirnice:

Za biskvit

1/2 šalice čokolade bez šećera

100 grama neslanog maslaca

tri velika jaja

1/4 šalice stevije 

jedna žličica ekstrakta vanilije

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joe Freebery (@theworkingdadscookbook) on

Za kremu

250 grama punomasnog krem sira

jedno veliko jaje

tri žlice stevije

jedna žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijevih.

2. Čokoladu i maslac stavite u mikrovalnu pećnicu na otprilike 1 minutu. Izvadite i promiješajte dok se sve ne poveže.

3. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, sladilo i ekstrakt vanilije te sve mikserom povežite. Nastavite miksati dok smjesa ne postane lagana i pjenasta. Dodajte otopljenu čokoladu i maslac te sve izlijte u pripremljen pleh.

4. U posebnoj zdjelici pomiješajte sve sastojke za kremu i dobro ih izradite mikserom. Kada smjesa postane pjenušava, izlijte je preko prethodno pripremljene smjese za biskvit i sve lagano pomiješajte kako biste dobili svijetle i tamne šare.

5. Pecite 35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u središte kolačića ne izađe čista. Tada je vaš kolač gotov.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara