Ove namirnice nipošto ne nosite sa sobom na more

Ove namirnice nipošto ne nosite sa sobom na more

Foto: WeHeartIt

LJETOVANJE u privatnom aranžmanu, za nas je Hrvate isto kao i za Čehe. Uz odjeću i prtljagu, nosi se i hrana. No, tu biste ipak trebali malo pripaziti što nosite sa sobom, jer je nešto ipak bolje nabaviti kad konačno stignete na odredište.

Čak i ako pomislite da bi bilo šteta ostaviti ih kod kuće, kad ih već imate i niste ih potrošili, mi vam ipak savjetujemo da to ne činite. Nešto odmah bacite, prije pakiranja, a nešto ostavite kod kuće da vas čeka kad se vratite.

Tu svakako mislimo na 3 namirnice koje će imati puno bolji, kvalitetniji i manje štetan utjecaj, ako ih nabavite na moru.

Maslinovo ulje

Za njegu kože i zdrave obroke, maslinovo ulje je zakon, ali i ono treba imati svoju kvalitetu i svježinu. Na moru vam to barem ne bi trebao biti problem. Raspitajte se kod prvog susjeda i vjerujemo da će vam znati preporučiti lokalnog maslinara. Cijena vas možda neće zadovoljiti, no domaću kvalitetu možete kupiti i u manjim bočicama.

Domaći limun

I sami znate da domaći limun i limun s inozemnom naljepnicom nisu ni približno isti pa stoga i njih nabavite na moru. Međutim, tu ipak valja biti na oprezu te ga, kao i sve drugo voće i povrće, dobro operite, posebno ako ćete ga koristiti s korom, jer unatoč eventualnim obećananjima lokalnih ljudi, ne možete biti sigurni da nisu špricani.

Jaja

Treba li ikoga posebno upozoravati na opasnost od salmonele u jajima? Vjerujemo da ne pa stoga nepotrošena jaja prije ljetovanja slobodno bacite. Ako ih nosite sa sobom, putovanje bi moglo biti kobno za njih, zbog lomljivosti i vrućina na putu.

A opet, zamisliti ljetovanje bez ovih triju zdravih aduta, ne, to ne želimo ni zamisliti. 

 

When the weekend rolls around, #brunch is on the menu

Objavu dijeli MenuMakers (@menumakers)


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara