Ovo su najbolja vježba i hrana za vidljive trbušne mišiće

Ovo su najbolja vježba i hrana za vidljive trbušne mišiće
Foto: Emily Skye Fit/Instagram

AKO sanjate o trbuhu na kojem će vam ovoga ljeta zavidjeti svi na plaži, vrijeme je da se primite posla. Postoje brojne vježbe koje će vam osigurati snažan core i vidljive trbušne mišiće, ali trenerica slavnih Nadya Fairweather tvrdi da je jedna posebno dobra.

Ona preporučuje v-sit vježbu. Legnite na leđa pa gornji dio tijela i noge odignite od poda tako da svojim tijelom tvorite oblik slova v. Pokušajte stisnuti trbuh i zadržati ovu pozu što je duže moguće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Inferno Fitness Sherwood Park (@infernoshpk)

Također, možete podizati ruke i noge od poda tako da tijelom tvorite oblik slova v. Vraćajte se u početnu poziciju, ali pokušajte se ne spustiti rukama i nogama do poda, neka ostanu barem centimetar u zraku pa ponovite kretnju.

“Ovo je izazovna vježba pa je najbolje početi s manjim brojim ponavljanja i povećavati ih za dva svakoga tjedna. Uvijek je možete jednostavno uklopiti u svoju postojeću rutinu, a napravit će čuda za vaš trbuh”, kaže Fairweather.

Poznato je da trbušni mišići nastaju u kuhinji. Drugim riječima, koliko će snažan biti vaš trbuh, ovisit će o tome što jedete.

Nutricionistica Shona Wilkinson čitateljima Daily Maila savjetuje da u prehranu uvrste crni grah koji obiluje vlaknima i mastima te se duže zadržava u probavnom sustavu, što znači da ćete duže biti siti i tako smanjiti apetit. 

Odlične su i sjemenke bundeve koje imaju proteine i nutrijente poput cinka i magnezija. Možete ih posipati po salati ili dodati u juhu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara