Popularni chef skinuo je 76 kilograma, evo kako
KAD VAM se karijera vrti oko hrane, lako je skrenuti s pravog puta i zanemariti formu. To se dogodilo 47-godišnjem chefu Tomu Kerridgeu, ali je uspješno skinuo 76 kilograma i danas je druga osoba.
Prije nego što je krenuo na put transformacije, Kerridge je imao 190 kilograma. Shvatio je da prekomjerna konzumacija alkohola utječe na gomilanje kilograma pa je prvo odlučio da će to izbaciti iz svoje rutine. Počeo je i vježbati te je unio puno promjena u prehranu.
"Nemoguće je skidati kilograme i održavati težinu ako ne uživate u onome što jedete", kazao je za Mirror 2017.
Odlučio je slijediti dopaminsku dijetu koja ima za cilj unositi hranu koja popravlja razinu takozvanih hormona sreće.
"Počeo sam osmišljavati niskokalorična jela koja će ljudi poželjeti jesti svaki dan", dodaje ovaj kuhar koji se može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom.
Do odlaska na dijetu je preskakao doručak, a onda je i to promijenio. Počeo je jesti puno povrća, mahunarki i jaja, a povremeno bi si priuštio neku poslasticu. U svojim jelima i dalje koristi punomasne sireve, mlijeko, jogurt i vrhnje, ali u ograničenim količinama.
U 12 tjedana je promijenio navike. Najteže mu je, tvrdi, bilo prestati piti alkohol. Teretana mu je bila predaleko pa je u početku tjedno trčao 20 do 25 kilometara.
"Ima dana koji su stvarno teški, a i onih kad sve prolazi glatko", zaključio je chef koji već tri godine uspješno održava željenu tjelesnu težinu.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati