Pretilost je ugrožavala Alexov život: Ove vježbe su mu pomogle izgubiti 130 kilograma

Pretilost je ugrožavala Alexov život: Ove vježbe su mu pomogle izgubiti 130 kilograma
Foto: Instagram

27-GODIŠNJI Alex imao je 227 kilograma, kada je shvatio da pretilost ugrožava njegovo zdravlje. 

Suvišni kilogrami su ozbiljno narušili kvalitetu Alexovog života i bilo mu je neugodno otići u teretanu. Alex je ispričao priču o životnoj transformaciji i motivima koji su ga natjerali promijeniti život.

"Uvijek sam imao problema s težinom. Kao dijete sam bio najveći među vršnjacima, a tjelesna aktivnost mi nije išla od ruke. Tjelesna masa se otrgnula kontroli kada sam završio srednju školu. Hrana mi je pružala zadovoljstvo i često sam je zloupotrebljavao. Jeo sam pogrešne obroke u pogrešnim trenucima. Gazirani sokovi, kolači, kineska hrana, pizze... Sve to sam trpao u sebe. Nisam imao predodžbu o kalorijama i težina je rasla iz dana u dan", objašnjava Alex i dodaje da su se njegovi godišnji pregledi završavali identičnim savjetima liječnika.

"Govorili su da je nužno smršavjeti i spominjali operaciju kao opciju. Liječnik mi je rekao da je moj život u opasnosti, ako se nastavim debljati", navodi Alex.

Proces transformacije je započeo kada se Alex zaposlio kao kurir. Dostavio je paket robe, a u skladištu se nalazila vaga. Radoznali Alex je stao na nju i ostao šokiran prizorom.

"Vaga je pokazala 218 kilograma. Pogledao sam slike iz prethodnog razdoblja i shvatio da sam bio mnogo veći. To znači da sam u najtežem razdoblju svog života imao oko 230 kilograma. Jednostavno sam odlučio da tako više ne može. Bila je to jedna od posljednjih prilika učiniti nešto za svoje zdravlje", objašnjava Alex.

Na početku se odrekao gaziranih sokova i umjesto njih pio samo vodu. Brzu hranu je eliminirao i poslije samo mjesec dana izgubio je 18 kilograma, piše časopis Men's Health.

Ubrzo je uspio savladati strah od vježbanja pred drugim ljudima. Posjećivao je teretanu šest do sedam puta tjedno radeći naporne crossfit vježbe. Raznovrsni i zahtjevni treninzi postupno su topili masnoću.

"Odlazak u teretanu mi je nekada predstavljao neugodnost, a sada svakog jutra idem na crossfit. Vježbe su mi pomogle izgubiti 127 kilograma. Uspio sam spustiti masu na 90 kilograma, a najbolje se osjećam kada imam između 90 i 93 kilograma", navodi Alex.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara