Sirova torta Petre Nižetić toliko je dobra da je postala vjenčani poklon

Sirova torta Petre Nižetić toliko je dobra da je postala vjenčani poklon
Foto: Instagram

DOMAĆA modna blogerica s američkom adresom, Petra Nižetić, nikada nije skrivala da je ljubiteljica zdravih recepata i općenito zdravog života, a čini se da je svojom životnom filozofijom "zarazila" i prijatelje. Tako se na Instagramu pohvalila kako je prisustvovala posebnom vjenčanju za koje je pripremila neuobičajen, ali genijalan poklon kojim je oduševila mnoge.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Petra Nizetic Mastelic (@modakomoda)

"Napravila sam ovu sirovu tortu za vrlo posebno vjenčanje na vrlo posebnom mjestu, gdje smo se i Frano i ja vjenčali", napisala je Petra u opisu fotografije na kojoj je zanimljiva, zdrava slastica.

Kako je otkrila, to je njena omiljena torta, a s pratiteljima je podijelila i recept koji je izvorno objavljen na blogu "Unconventional Baker".

"Ružičast, kremast cheesecake i savršena čokoladna kora ... Jednostavan, tajanstven i krajnje ukusan", opis je ovog kolača koji privlači pažnju izgledom, kao i okusom, pa bi mnogi mogli pomisliti da se među namirnicama za njegovu izradu nalazi i pravi sir. Ipak, recept je prikladan i za vegane, a evo što vam je sve potrebno:

Kora

1/2 šalice badema

1 datulja bez koštice

1 žlica javorovog sirupa

1 žlica kokosovog ulja

1 žlica kakao praha

 

Krema

3/4 šalice indijskih oraščića, prethodno namočenih

5 žlica nezaslađenog bademovog mlijeka s okusom vanilije

3 žlice javorovog sirupa

3 žlice kokosovog ulja

1 žlica ekstrakta vanilije

1/2 žličice soli

1 do 3 žlice praha cikle (za intenzivniju boju stavite više žlica, a za nježniju manje)

 

Upute:

1. Sve sastojke za koru uz pomoć blendera pomiješajte u glatku smjesu i potom ih utisnite u kalup.

2. Stavite u zamrzivač dok pripremate kremu.

3. Sastojci za kremu moraju biti sobne temperature. Sve osim praha cikle sjedinite uz pomoć blendera dok ne dobijete kremu glatke teksture.

4. Prah cikle dodajite žlicu po žlicu lagano miješajući smjesu kako bi se sve sjedinilo.

5. Prelijte preko kore i ostavite pet do šest sati (ili još bolje preko noći) u zamrzivaču

6. Pet minuta prije serviranja izvadite tortu na sobnu temperaturu. I uživajte!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara