Slavna trenerica popljuvala CrossFit: "Ovo će mnoge razbjesniti"

Slavna trenerica popljuvala CrossFit: "Ovo će mnoge razbjesniti"
Foto: Instagram

NEDAVNO je uzburkala strasti stavovima o keto dijeti, a sada bi isto mogla napraviti i s novom temom koje se dotaknula.

Naime, slavna trenerica Jillian Michaels ovog puta želi razgovarati o popularnom načinu vježbanja, CrossFitu, i svjesna je da će opet izazvati pravi rati među zaljubljenicima u zdrav život.

“Moji problemi s CrossFitom su sljedeći. Prije svega, imate 20 do 25 pokreta koji se ne razlikuju. I radite ih iznova i iznova i iznova. Tako s jedne strane taj pokret prestaje biti djelotvoran jer više ne postavljate izazove pred svoje tijelo", započela je objašnjavanje zašto svojim klijentima nikada ne preporučuje ovakvu vrstu vježbanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SHAPE: fitness, beauty, celebs (@shape) on

Također, ne slaže se s tvrdnjom da CrossFit pokriva sve modalitete.

"Ne biste li trebali odabrati vježbu koja ima malo više fleksibilnosti i snage kako biste dobili više mobilnosti?" zapitala se Michaels.

Umjesto toga, ljudi bi trebali težiti bolje zaokruženom treningu, a prema njenom mišljenju dobar je odabir i trening izdržljivosti.

"Tako ćete vježbati na uravnoteženiji način, vaše tijelo će se mijenjati i vaš trening će biti sveobuhvatniji nakon što dotaknete sve modalitete fitnessa", objasnila je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jillian Michaels (@jillianmichaels) on

Svjesna je da mnogi ne dijele njeno mišljenje i da će mnogi pobjesniti zbog njenih stavova, ali smatra da je nužno upozoriti kako su pojedine vježbe u CrossFitu i opasne, izjavila je u razgovoru za Shape.

"Ako nemate fantastičnu formu, možete se ozlijediti, a nitko ne želi da se to dogodi", zaključila je Jillian.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara