Tip je svaki dan preskakao uže. Evo što je shvatio nakon mjesec dana

Tip je svaki dan preskakao uže. Evo što je shvatio nakon mjesec dana
Foto: YouTube screenshot

BRENDAN Jones okrenuo se jednostavnom rekvizitu. Uzeo je u ruke vijaču ili uže za preskakanje i odlučio izazvati samoga sebe. Zadao si je preskakati je svaki dan, i to punih mjesec dana, kako bi doznao hoće li to imati kakav učinak na njegovo tijelo.

„Preskakanje užeta je jedna od najpodcjenjenijih vježbi. Za početak, jednostavna je. Može se izvoditi bilo gdje, a cilja na više dijelova tijela od mnogih drugih vježbi“, tvrdi Jones kojeg najviše zanima koje su koristi od takve vježbe za kardiovaskularni sustav.

Oblik kardio treninga koji on prakticira je 30 minuta joggiranja, ali ima osjećaj da od preskakanja užeta može iskusiti više prednosti. 

Složio je plan koji se sastoji od nekoliko krugova trominutnog preskakanja užeta s minutom odmora između. 

Prvog dana umorio se nakon prvog kruga. 

„Nisam očekivao da će biti toliko teško“, kazao je. 

Nakon tjedan dana počeo je raditi i vježbe istezanja kako bi izdržao naporan ritam, ali onda je promijenio rutinu. Odlučio je jedan dan umjereno preskakati uže pa jedan dan intenzivno. 

„Kako je moja izdržljivost rasla, morao sam povećati intenzitet treninga pa sam dodao i pet dvominutnih krugova te pet sprintova od 200 do 300 metara“, pojasnio je.

Nakon mjesec dana rezultati nisu izostali. Marince je dovršavao tri sekunde brže, a puls u mirovanju mu se smanjio na 57 otkucaja u minuti.

„Ako tražite učinkovitu kardio rutinu, mislim da je apsolutno vrijedno isprobati preskakanje vijače. Ja ću nastaviti to raditi“, zaključio je Jones.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara