Torta od riže
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: 123rf
NAKON treninga najčešće korišten izvor ugljikohidrata je riža. Pritom se riža najčešće konzumira kao prilog uz proteinski dio obroka.
Predlažemo da izađete iz kalupa, proteinski dio obroka poslužite sa kuhanim povrćem i salatom, a rižu iskoristite za izradu deserta.
NAKON treninga najčešće korišten izvor ugljikohidrata je riža. Pritom se riža najčešće konzumira kao prilog uz proteinski dio obroka.
Predlažemo da izađete iz kalupa, proteinski dio obroka poslužite sa kuhanim povrćem i salatom, a rižu iskoristite za izradu deserta.
Sastojci:
300 g parboiled riže
800 ml rižinog mlijeka
250 g posnog sira
3 bjelanjka
2 jabuke
100 g grožđica
1 čajna žlica cimeta
stevia
300 g parboiled riže
800 ml rižinog mlijeka
250 g posnog sira
3 bjelanjka
2 jabuke
100 g grožđica
1 čajna žlica cimeta
stevia
Priprema:
1. U rižinom mlijeku kuhajte rižu 8 minuta na laganoj vatri
2. Na pola kuhanu rižu ohladite na sobnu temperaturu te dodajte posni sir, naribane jabuke, grožđice, cimet i steviju prema željenoj slatkoći
3. Bjelanjke istucite u snijeg te lagano umiješajte u smjesu od riže
4. Smjesu stavite u kalup za pečenje čije dno prethodno prekrijte papirom za pečenje
5. Na smjesu možete dodati jabuku narezanu na tanke kriške
6. Pećnicu zagrijte na 180°C te pecite 40 minuta
1. U rižinom mlijeku kuhajte rižu 8 minuta na laganoj vatri
2. Na pola kuhanu rižu ohladite na sobnu temperaturu te dodajte posni sir, naribane jabuke, grožđice, cimet i steviju prema željenoj slatkoći
3. Bjelanjke istucite u snijeg te lagano umiješajte u smjesu od riže
4. Smjesu stavite u kalup za pečenje čije dno prethodno prekrijte papirom za pečenje
5. Na smjesu možete dodati jabuku narezanu na tanke kriške
6. Pećnicu zagrijte na 180°C te pecite 40 minuta
Zasladite se nakon kvalitetno odrađenog treninga. Dobar tek!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati