Trenerica brutalno odgovorila na pritisak da izgubi kilograme nakon porođaja

Trenerica brutalno odgovorila na pritisak da izgubi kilograme nakon porođaja
Foto: Instagram

DRUŠTVENI pritisak često novopečene majke navede da imaju nerealna očekivanja od vlastitog tijela, a fitness blogerica i trenerica Katrina Scott je odlučila stati tome na kraj.

Svega šest tjedana nakon porođaja progovorila je o promjenama koje je njeno tijelo prošlo, a sada se u razgovoru za Popsugar dotaknula i očekivanja drugih ljudi i standardima ljepote koji se nameću ženama.

Naime, ne postoji univerzalno pravilo o tome koje vježbe bi svi trebali raditi tijekom trudnoće ili nakon nje, kao što ne postoji ni vremenski rok za vraćanje u formu nakon rođenja djeteta. Odluke o aktivnostima kojima ćete se baviti trebate donijeti isključivo vi sami u suradnji s vašim liječnikom, a ne biste se trebali voditi savjetima drugih, piše Popsugar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katrina (@katrinaascott) on

"Mnoge novopečene majke su mi priznale da se ne osjećaju ugodno u svom tijelu nakon porođaja", ispričala je Katrina koja je upravo zato odlučila progovoriti i o vlastitom iskustvu.

Iako se nalazi pod stalnim povećalom javnosti i pritisak vezan uz brzo vraćanje u formu je u njenom slučaju još izraženiji, Scott je naučila nositi se s promjenama svog tijela, ali i ignorirati tuđa očekivanja. Kako je istaknula, rađanje ju je naučilo da njeno tijelo više nikada neće biti isto - i da ne bi trebalo biti isto, a upravo to je ono što želi poručiti i drugim ženama.

"Sada smo jače i moćnije jer su naša tijela učinila nešto izvanredno. Sada smo ponosnije na svoje tijelo nego ikad prije. Prihvaćam svaku oblinu, rupicu te striju i želim da sve mame znaju da su promjene na njihovim tijelima ili privremene ili su dio njihove nove ličnosti", rekla je fitness trenerica te poručila svim ženama da su lijepe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katrina (@katrinaascott) on

Ipak, to ne znači da bi žene poslije porođaja trebale potpuno zapostaviti vježbanje. No važno je naglasiti da slušaju svoje tijelo.

"To bi moglo značiti da ćete morati promijeniti svoju uobičajenu rutinu vježbanja ili da ćete se sporije vratiti treninzima nego što biste to htjeli", poručila je Katrina svim novopečenim majkama te dodala da ne očekuju da će moći nastaviti tamo gdje su stale s vježbanjem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katrina (@katrinaascott) on

Umjesto trčanja, možda ćete na početku morati hodati, umjesto kardio vježbi, možda ćete morati raditi trening manjeg intenziteta, ali to vas ne bi trebalo spriječiti da se vratite aktivnom životu dok je manje bitno da vratite liniju kakvu ste imale prije porođaja. 

Kako je i sama Katrina u jednoj od svojih objava na Instagramu prihvatila, i ona još uvijek ima višak kilograma, ali se njime ne zamara jer joj je puno bitnije zdravlje te da se dobro osjeća.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara