Učiteljice dovele jogu u zagrebačke urede: Štede vrijeme i povezuju zaposlenike

Učiteljice dovele jogu u zagrebačke urede: Štede vrijeme i povezuju zaposlenike
Foto: Hiam Hamed

TENA Cuculić i Nikolina Milošević shvatile su koje posljedice na tijelo i um ostavljaju svakodnevni rad za računalom i stresno okruženje. Zbog toga su, svjesne da mnogi uz obiteljske i poslovne obveze jednostavno ne stižu odlaziti na treninge, odlučile dovesti jogu u njihov ured.

“Za sad jogu vodimo u dva ureda. Princip je jednostavan i efikasan. Dolazimo im nakon radnog vremena, pomaknemo stolove u konferencijskoj sali i sat može početi”, otkrila je Tena Cuculić, jedna od začetnica projekta.

Termini, stil vježbanja i težina satova se prilagođavaju grupi.

“Najčešće čujemo komentare poput "Nisam dovoljno fleksibilan/na”, Zar nije joga samo za žene” i “Ja imam previše godina za tako nešto”. Tu smo da pokrenemo ljude, da razbijemo tabue i pokažemo vam dobrobiti koje joga donosi tijelu i umu”, dodaje Nikolina Milošević, trenerica joge i također začetnica projekta.

Joga, drevni nauk o umu i tijelu proizašao je iz vedskog znanja prije pet tisuća godina. Danas, joga je jedna od najraširenijih praksi umirivanja, balansiranja i energiziranja tijela, duha i uma.

“Svaki sat započinjemo riječima: “Otpusti sve što se do ovog trenutka događalo i stavi fokus na dah. Kreće tvoj restart za ostatak dana.” Nevjerojatno je gledati kako se ukočena lica polako opuštaju i kako se ljudi energiziraju nakon stresnog radnog dana. Do kraja sata su nam kao novi”, govori Nikolina.

Cilj projekta YOGA@OFFICE je ponuditi svakom zaposleniku priliku za balans, mir i otpuštanje stresa poslovnog okruženja i to nadohvat ruke, pored radnog stola. Tako se ujedno štedi i vrijeme odlaska i dolaska do joga ili fitness studija, stvara se svojevrsni team building i povezivanje između zaposlenika.

“Najčešće management kompanije koriste ovakvu vrstu sadržaja kao motivaciju te ona pokriva troškove. Tako zaposlenici dobivaju veliki boost za daljnju efikasnost u radu”, zaključila je Tena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara