Upozorila voditeljicu na neobičnu izbočinu na njenom vratu i spasila je

Upozorila voditeljicu na neobičnu izbočinu na njenom vratu i spasila je
Foto: Instagram

TELEVIZIJSKA novinarka Antoinette Lattouf ispričala je kako je gledateljica uočila potencijalno smrtonosnu cistu na njenom grlu tijekom pojavljivanja u televizijskoj emisiji, prenosi portal VT.

Lattouf, majka dvoje djece i novinarka australskog kanala Network 10, sudjelovala je u uobičajenom pojavljivanju u emisiji, kada je gledateljica opazila cistu. Njezin urednik ju je nakon emisije nazvao i prenio joj je poruku zabrinute gledateljice koja je svoje sumnje o zloćudnoj cisti poslala na službenu Facebook stranicu emisije. 

"Je li Antoinette Lattouf pregledala štitnjaču? Ne pravim se pametna i ne trolam, samo sam zabrinuta s onim što sam danas vidjela na TV-u", napisala je Wendy McCoy u privatnoj poruci. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANTOINETTE • LATTOUF (@antoinette_lattouf) on

Wendy je priznala da nije liječnica, ali rekla je da ju je izbočina podsjetila na sličan slučaj s jednim od njezinih prijatelja. 

"Bila sam zabrinuta i pomislila da bih trebala nešto reći", izjavila je gledateljica.

Lattouf je priznala da se u početku nasmijala na poruku, ali tada je ponovno pogledala snimak emisije.

"Ostala sam šokirana. Izgledalo je kao da imam Adamovu jabučicu. Nešto mi je definitivno stršilo iz vrata", prisjetila se. 

Budući da ima obiteljsku anamnezu raka štitnjače, Lattouf je odlučila posjetiti svog liječnika opće prakse.

"Tri vađenja krvi, ultrazvuk i CT kasnije, ispada da je Wendy bila pravi McCoy, liječnik iz Star Treka. Imam veliku cistu koja treba operaciju, kao i autoimunološku bolest", rekla je.

Cista nije kancerogena, kaže Lattouf, ali ako se ne liječi, to bi moglo utjecati na njezinu sposobnost disanja, gutanja i govora.

"Ovo se najčešće pojavi u mladoj dobi, a kako cista raste, počinje vršiti pritisak na druge vitalne strukture u vratu. Žene su u većoj opasnosti, a ako se ne liječe ili pogrešno dijagnosticiraju, bolesti štitnjače mogu utjecati na mentalno zdravlje, težinu, kosu i nokte, umor, glas, snagu mišića, zdravlje kostiju, otkucaje srca, pa i u nekim slučajevima rezultirati smrću", objasnila je Lattouf.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANTOINETTE • LATTOUF (@antoinette_lattouf) on

Voditeljica se zahvalila gledateljici.

"Wendy, hvala što ste se dovoljno brinuli da se obratite meni, potpunom strancu, i nagovorili me da posjetim liječnika. Vaš čin ljubaznosti vjerojatno mi je spasio karijeru", zahvalno je odgovorila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara