Vaš omiljeni napitak može vam pomoći da brže izgubite kilograme

Vaš omiljeni napitak može vam pomoći da brže izgubite kilograme
Foto: 123RF

SPRJEČAVA taloženje masti i nakupljanje kilograma, a uz to je i ukusan.

Promjena prehrane i tjelovježba prvi su koraci koje trebate poduzeti ako nastojite izgubiti višak kilograma. Ipak, postoje i napitci koji taj proces mogu barem malo ubrzati. Jedan takav je i voda s cijeđenim limunom, poznatija kao limunada. Naravno, pozitivan utjecaj na gubitak kilograma imat će samo ako je pijete bez dodatnog šećera.

Naomi Campbell, Miranda Kerr i Gwyneth Paltrow samo su neke od slavnih ljepotica koje se kunu u djelotvornost ovog napitka, a prema njihovim tvrdnjama najbolje ga je piti ujutro nakon buđenja.

No valja naglasiti kako nije riječ o čarobnom napitku zahvaljujući kojem će se kilogrami "topiti" sami od sebe, ali nutricionisti se slažu kako limunada može pomoći u poticanju probave i otpuštanja toksina iz organizma pa bi to nakon nekog vremena moglo rezultirati smanjenjem kilograma.

Konkretno, limun stimulira probavu masti, što blagotvorno utječe na smanjenje tjelesne težine, dok sok limuna sadrži pektine, polisaharide koji smanjuju želju za hranom.

Limunska voda izvrstan je recept za rješenje problema zatvora, upravo zbog toga što stimulira crijeva, hidratizira ih i pomaže u izbacivanju sasušene stolice. Obavljanje nužde bi nakon ispijanja ovog napitka trebalo biti olakšano, a osim toga, limun je bogat vitaminom C pa bi ovaj napitak trebao imati blagonaklon utjecaj i na vaš imunološki sustav.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara