YouTuber pokazao što bi vam se moglo dogoditi ako hodate 24 sata u komadu

YouTuber pokazao što bi vam se moglo dogoditi ako hodate 24 sata u komadu
Foto: YouTube screenshot

RUTA 2000 jedna je od najdužih planinarskih staza u Helsinkiju. Dugačka je 110 kilometara i obično je potrebno pet dana da je savladate. Naravno, neke je to potaknulo da izazovu sebe same. YouTuber Joanne, poznatiji kao The Unlazy Way, odlučio ju je pokušati prijeći u 24 sata.

Iako je hodanje aktivnost niskog intenziteta i mnogima je jedan od ugodnijih načina rekreacije, za Joannea i njegove prijatelje put nije bio nimalo jednostavan. Zbog kiše i oluje nakon tri sata i deset prijeđenih kilometara bili su mokri kao miševi.

Stvari su se popravile kad je kiša prestala padati, ali onda je zašlo sunce.

“Noć je bila užasavajuća. Prvo, nisam imao lampu na glavi, nisam mogao ništa vidjeti. Morao sam se osloniti na svjetlost prijatelja”, kazao je.

Onda su se pokazali i učinci višesatnog hodanja na njegovo tijelo.

“Stopala su mi toliko otekla da su mi cipele postale dva broja tijesne, a prsti poprimili ljubičastu boju. Stalno sam premazivao međunožje vazelinom jer su mi se bedra trljala jedno o drugo. Zbog mokrih cipela sam dobio žuljeve, a onda je počelo ponestajati vode i hrane”, prepričava Joanne.

Najveću grešku, kaže, napravio je kada je stao da odmori.

“Prvih nekoliko koraka nakon pauze je bilo užasno. Bio sam relativno dobro, onda sam stao, a kada smo nastavili hodati, mišići su me počeli nevjerojatno boljeti”, dodaje.

Ipak, u svemu je pronašao neke prednosti za mentalno zdravlje.

“Kad hodate u mraku, u tišini, to djeluje terapeutski. Kao neka vrsta meditacije. Nakon 18 sati hodanja sam ušao u trans. Osjećao sam bol, ali nisam više na nju reagirao”, objašnjava Joanne.

Nakon 24 sata hodanja nije uspio doći do cilja.

“Ukupno smo prevalili 71 kilometar, napravili preko 90 tisuća koraka i sagorjeli više od 12 tisuća kalorija. Nakon 24 sata osjećao sam se euforično. To se događa kad gurate tijelo izvan granica mogućeg. Stopala su mi bila puna žuljeva, boljela me stražnjica, unutrašnjost bedara mi je bila u ranama, a koljena otečena poput dva balona”, ističe, ali zaključuje da bi sve ponovio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara