Zahvaljujući ovim 5 vježbama Hugh Jackman je zasluženo na mjestu Wolverinea

Zahvaljujući ovim 5 vježbama Hugh Jackman je zasluženo na mjestu Wolverinea
Foto: Instagram

HOLIVUDSKI glumac Hugh Jackman može se pohvaliti savršeno isklesanim i mišićavim tijelom i u 50. godini. Za svoju nevjerojatnu formu jednim dijelom može biti zahvalan i filmskoj ulozi Wolverinea, zbog koje se morao podvrgnuti posebnom režimu prehrane, ali i tjelovježbe. 

Njegov trener Gunnar Peterson otkrio je neke vježbe koje je Hugh radio pripremajući se za ulogu.

Čučnjevi

Stanite tako da su stopala u ravnini s ramenima. Leđa držite u neutralnom položaju i koljena držite ravno iznad stopala. Polako savijte koljena, kukove i gležnjeve tako da noge budu pod pravim kutom. Vratite se na početnu poziciju. Nastavite izvoditi čučnjeve tako da udahnete dok savijate koljena i izdahnete dok se podižete.

Iskorak s bučicama na klupu

Početni položaj ove vježbe je bočno u odnosu na klupu ili povišenje. Jedna noga može biti već na povišenju, ali i ne mora. Bučice se nalaze uz tijelo. Noga koja se nalazi na povišenju mora biti postavljena na način da koljena ne prelaze zamišljenu crtu prsta stopala te da je stopalo punom površinom stopala na povišenju. Vježba se izvodi bučicama postavljenim uz tijelo. 

Dumbbell single arm row

Ovu vježbu izvodite uz pomoć klupe za vježbanje i utega. Stanite pored klupe. Ostanite stajati na jednoj nozi, a drugom se oslonite na klupu. Jednu ruku oslonite na klupu, a drugom uhvatite uteg. Podižite uteg savijajući laktove sve dok nadlaktica ne bude paralelna s podom. Opružite ruku i ponovite. Nakon nekoliko ponavljanja, zamijenite stranu.

Trbušnjaci

Legnite na leđa s koljenima savijenim pod 45 stupnjeva, stopala su na tlu, ruke prekrižene na prsima, bradu potisnite prema prsima. Lagano odvojite gornji dio lopatica od poda kroz desetak sekundi, zadržite poziciju tri do četiri sekunde i vratite se dolje. 

Obični iskorak

Stanite uspravno, stopala postavite u širini ramena, ruku opruženih uz tijelo. Pogled usmjerite ravno ispred sebe, izravnajte leđa i zategnite mišiće trbuha. Zakoračite naprijed, oslanjajući se prvo o petu, a potom i o cijelo stopalo. Spustite se, dok udišete, dok se koljeno prednje noge ne spusti do kuta od 90 stupnjeva, zadržavajući težinu tijela na stražnjoj nozi. Gurnite se prema gore iz prednjeg stopala, dok izdišete. Ponovite isti pokret do željenog broja ponavljanja, a potom zamijenite nogu te ponovite isto.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara